Navet


Improvisationsteatergruppen Navet bildades i september 2014 som en del av kursverksamheten vid Stockholms Improvisationsteater.

Föreställningarna har haft sitt fokus på människors inre och yttre liv, tankar, känslor, drömmar, rädslor och relationer.

Navets första föreställning hette Vanligt folk och skapades ur inspiration från amerikanske improvisatören Randy Dixon med format som Spoken och Blank Slate. Format där såväl publiken som improvisatörernas personliga upplevelser spelade roll för att föra berättelserna framåt.

Navets andra föreställning gavs namnet Det var inte igår och spelades våren 2015. En föreställning med ursprung i en återträff. Härligt ackompanjerad av Navets nya saxofonist Jesper Eriksson. Under våren välkomnades även Lina Hansson till gruppen.

Under sommaren 2015 valde Linda Gustafsson att lämna Navet och Moa Engström från Teater 1600 anslöt till ensemblen.

Den tredje föreställningen var Önsketrädet. Sedan premiären i januari 2016 har formatet spelats i flera omgångar på teatrar i Stockholm och Skåne.

Våren 2016 spelades Om väggar kunde tala. I formatet gav improvisatörerna liv åt föremål och spelade icke-mänskliga karaktärer.

Jesper Eriksson och Johan Dahlgren lämnade Navet under den efterföljande sommaren och Karin Lindqvist från bland annat Planlösa tog plats i ensemblen.

Kärleksakter hette Navets femte föreställningsformat och det var en serie föreställningar som gick i kärlekens tecken. Med inspiration från publikens favorit-kärlekslåtar spelade ensemblen fram historier och livsöden.

Navet har även gästspelat på Cafe String, Improvisation & Co, Improstudion och Sundsgårdens folkhögskola.

Klicka här för att komma till Navets sida på Facebook
Klicka här för att komma till Navets sida på Instagram